Connect with us

Economic

Asiaticii au venit la Botoşani şi vor să importe oi FOTO

Published

on

Un om de afaceri vietnamez a venit astăzi la Staţiunea de Cercetare Popăuţi pentru a negocia achiziţia de oi pentru piaţa chineză. Acesta reprezintă o mare companie din China care deţine cele mari crescătorii de porci din SUA.

Vitnamezul a fost adus la Botoşani de Mihai Ţurcanu, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale Sanitar-Veterinare. „Eu am discutat cu el când eram președintele Agenției Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, iar acum s-a materializat vizita la Botoșani, la Stațiunea de Cercetare Popăuți”, a declarat Mihai Țurcanu.

Marea problemă este că asiaticii vor anual aproximativ 500.000 tone de carne de oaie iar România nu are o asemenea capacitate. „Ei au venit la Stațiunea Popăuți să vadă cum arată rasa karakul, să afle caracteristicile acestei rase. Crescătorii de ovine din Botoșani și din restul Moldovei le pot livra anumite cantități de carne de oaie în funcție de producțiile noastre. Dacă vor fi contracte ferme cu siguranță numărul de oi din această zonă va crește mult în următoarea perioadă”, a declarat și Ionică Nechifor, directorul Stațiunii Popăuți și președinte al Asociației crescătorilor de ovine din Botoșani.

 

Distribuie pe:
136 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad