Connect with us

Sanatate

Saracie crunta in sistemul sanitar din Botosani. Furnizorii refuza sa mai faca livrari pe datorie

Published

on

News Cea mai mare unitate medicala din judeutl Botosani risca sa ramana fara curent, gaz, apa sau mai grav fara medicamente din cauza datoriilor acumulate. Furnizorii de utilitati, medicamente, materiale sanitare sau de curatenie bat la usa dupa bani.

Unul dintre agenti a refuzat sa mai livreze detergenti pana cand unitatea medicala nu ajunge cu platile la zi. Situatia este destul de delicata, avand in vedere ca pana la semnarea contractului cu Casa de Sanatate este mai mult de o luna. Banii pe care spitalul ii primeste in momentul de fata sunt distribuiti catre plata salariilor angajatilor si anumite facturi la utilitati. In rest se merge pe credit furnizor. 

"Cu alte cuvinte se ingroasa un numar de datorii care nu pot duce la nimic bun pentru spital. Sigur noi ne dorim pe de o parte sa obtinem un contract mai avantajos cu casa, incercam in acelasi timp sa reducem cheltuielile spitalului, incercam sa creste veniturile proprii. Toate acestea sper sa duca la o stabilitate financiara a spitalului. In acest moment lucrurile nu stau bine pentru spital, in sensul ca, furnizorii sunt suparati pe buna dreptate si unii refuza sa mai faca livrari, chiar acum recent am avut o discutie cu cineva care livra detergenti si nu mai vrea sa ne livreze produsele din cauza datoriilor", a spus Viorel Iliuta,manager Spitalul Judetean de Urgenta.

La ora actuala, Spitalul Judetean de Urgenta inregistreaza 78 de miliarde lei vechi plati restante, din care 26 de miliarde lei vechi sunt arierate.Daca bugetul pe anul 2014 nu va fi unul satisfacator, unitatea medicala nu are sanse sa-si revina din datoriile uriase acumulate pana acum, restante financiare care cresc de la o luna la alta.

Distribuie pe:
1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad