Connect with us

Economic

Proiect în valoare de 19 milioane de lei finalizat de Electroalfa FOTO

Published

on

News Compania botoşăneană Eletroalfa a finalizat un proiect în valoare de aproape 19 milioane de lei care a vizat retehnologizarea unei fabrici de confecţii metalice. Proiectul a fost încheiat în august 2012 cu Ministerul Economiei şi a constat în achiziţionarea a unui număr de 24 de utilaje performante şi achiziţionarea de active necorporale.

Valoarea totală a proiectului este de 18,9 milioane de lei din care 7,1 milioane de lei fonduri nerambursabile. Potrivit reprezentanţilor companiei Electroalfa, prin implementarea proiectului se doreşte creşterea cifrei de afaceri prin dezvoltarea de noi proiecte cu clienţii actuali şi atragerea de noi clienţi pentru produsele din gama de fabricaţie. De asemenea, se doreşte diversificarea portofoliului de produse, menţinerea nivelului d preţ prin eficientizarea costurilor de producţie şi creşterea cotei pe piaţa confecţiilor metalice din regiunea de nord-est. Odată cu implementarea proiectului s-au creat 16 noi locuri de muncă. 

„Bucuria mea este foarte mare pentru că la un interval de nici cinci luni vă prezint un alt proiect pe care l-am finalizat. Data trecută era recepţionat centrul ce cercetare iar acum avem valoare adăugată mare. Am retehnologizat o fabrică cu utilaje noi, moderne. Este un prim pas într-o etapă extrem de ambiţioasă aceea de a reuşi să realizăm produse de un nivel calitativ extrem de ridicat. Să convingem parteneri externi să contracteze cu noi pentru a crea locuri de muncă”, a spus Gheorghe Ciubotaru, patronul companiei Electroalfa.

Jumătate din ceea ce se produce în această fabrică se vinde la export. Reprezentanţii Electroalfa spun că au contracte cu companii foarte mari din Europa. „În momentul acesta vindem în Finlanda, Franţa, Germania, Polonia, Norvegia, Elveţia şi România. Investiţiile pe care le-am realizat ne ajută foarte tare să avem un pachet tehnologic cu ajutorul căruia să putem oferta o gamă foarte variată de produse atât din punct de vedere al complexităţii cât şi al calităţii. Ajută foarte mult la creşterea credibilităţii”, a mai spus Gheorghe Ciubotaru, patronul companiei Electroalfa.

 

 

 

 

 

Distribuie pe:
189 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad