Connect with us

Educatie

Stranierii îşi trimit copiii să înveţe în Botoşani

Published

on

News Au mers peste hotare cu parintii lor, dar in cele din urma au revenit in tara lor. Zeci de elevi care au fost inscrisi in scolile din tari straine s-au intors, in acest an scolar, pentru a invata in unitatile din Botosani. Nu mai putin de 162 de scolari au fost inscrisi de parintii lor in unitatile scolare botosanene.

Cei mai multi s-au intors din Italia, respectiv 104 copii, din Spania, 30 de elevi, din Grecia, dar si din Franta, Germania

Statele Unite ale Americii, Irlanda sau Suedia. Reintegrarea este,insa, dificila si este nevoie si de sprijinul familiei si al cadrelor didactice. 

"Au fost stabilite masuri de reintegrare, impreuna cu Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala. Astfel, s-au organizat activitati de consiliere psihologica a elevilor in vederea dezvoltarii abilitatilor de relationare, facilitarea integrarii in colectivul de elevi,dar si programe de pregatire remediala. Aceste programe au fost stabilite in functie de rezultatele obtinute la testarile elevilor, in vederea stabilirii nivelului real de cunostinte", a spus Mihaela Hunca, inspector scolar general ISJ.

Distribuie pe:
146 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad