Connect with us

Politica

Fostul deputat Neculai Rebenciuc este cercetat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Published

on

News Inspectorii ANI au sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea cercetării fostului deputat Neculai Rebenciuc pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese. El și-a angajat fiica la propriul birou parlamentar.

Neculai Rebenciuc a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă al fiicei sale, prin care aceasta a fost angajată în funcția de șef cabinet, în perioada 19 octombrie 2009 — 1 iunie 2010, în cadrul propriului birou parlamentar, în Circumscripția electorală nr. 7 Botoșani.

Astfel, Neculai Rebenciuc nu a respectat dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora "Prin conflict de interese se înțelege situația în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative" și dispozițiile art. 38, alin.(11) din Legea nr. 96/2006, potrivit cărora "Membrii familiei deputatului sau senatorului ori rudele/afinii acestuia până la gradul al III-lea nu pot fi angajați la respectivul birou parlamentar".
Sursa: EVZ.ro

Distribuie pe:
13 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad