Connect with us

Evenimente

Alarmant! Tot mai multi botosaneni muscati de maidanezi

Published

on

News In fiecare zi, cate un botosanean este muscat de cate un caine maidanez. Este o situatie care nu se schimba de ani buni. Sume, deloc mici, s-au cheltuit in spital pentru ca acestia sa-si revina, atat fizic, cat si psihic. O parte din vina o au si cei care iubesc aceste patrupede. Dar ii iubesc pe jumatate, pentru ca putini sunt cei care ar lua un caine la ei in casa.

Si asa, Botosaniul s-a transformat treptat, treptat intr-un rai al maidanezilor care ataca in stanga si in dreapta. De la inceputul anului si pana in prezent, 46 de persoane au ajuns in Unitatea de Primire Urgente, dupa ce au fost muscati de caini. In aceeasi perioada, 10 oameni muscati de pisici si alti noua de alte animale au avut nevoie de ingrijiri medicale de specialitate.

"Nu a fost vorba de nicio complicatie. Exista vaccinuri si toti au fost vaccinati. 35 au fost din mediul urban si 30 din mediul rural. Ei au fost dirijati catre sectia de boli infectioase", a spus Ioan Asaftei, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Plagile provocate de patrupede au fost atat la nivelul membrelor superioare cat si la cele inferioare, iar unele victime, au necesitat pe langa vaccinare un tratament mai complex si au rămas internate in spital.

Medicul este cel care trebuie sa constate rana si riscul de contaminare cu virusul rabic. Rabia, cunoscuta si sub numele de turbare , este o boala grava,care afecteaza sistemul nervos central. Aceasta maladie poate fi mortala.  Anul trecut, peste 450 de persoane au ajuns in mainile medicilor, dupa ce au fost atacati de cainii fara stapan, iar in 2012. 340 de copii, tineri, adulti si varstinici au trecut prin aceeasi experienta nefasta din cauza maidanezilor.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad