Connect with us

Sanatate

SCANDAL POLITIC în SĂNĂTATEA botoşăneană

Published

on

Liberalul Viorel Iliuţă, managerul Spitalului Mavromati, este nemultumit de atitudinea sefului Casei Judeţene de Sanatate, social democratul Costel Lupascu, care a spus ca, anul acesta nu va plati niciun leu in plus pentru serviciile medicale pe care realizeaza Spitalul Judetean.

Iliuta a spus ca nu poate sa-i lase pe bolnavi la usa spitalului ca sa nu intreaca contractul cu casa. In plus, acesta nu poate pretinde autoritatilor locale, respectiv Consiliul Judeten si mai multi bani, in conditiile in care institutia sustine anual diferite cheltuielile din cadrul unitatii medicale.CJ-ul aloca bani pentru utilitati, iar Casa de Sanatate trebuie sa dea fonduri pentru intreaga activitate medicala.

"Am simtit o unda de nemultumire pentru ca in acest moment Consiliul Judetean investeste in spital si nu numai anul acesta. CJ ne va achita si e prins in bugetul pe 2014 suma de 3 milioane de lei, utilitati si alte cheltuieli de acest gen. Daca discutam despre problemele de sanatate din judet putem spune ca este un judet sarac, nivelul veniturilor este sub media nationala iar starea de sanatate este deteriorata din cauza lipsei resurselor financiare. In acelasi timp, Spitalul Judetean preia peste 80% din oamenii care au probleme de sanatate si incearca sa le rezolve. Spitalul nu e un depozit care se inchide cand s-a terminat marfa. Suntem obligati sa dam asistenta medicala", a declarat Viorel Iliuta, manager Spitalul Judetean de Urgenta. 

De altfel, Viorel Iliuta a precizat ca bugetul pe care l-a primit in primul trimestru al anului 2014 este mai mic decat media ultimelor 12 luni. Contractul de buget cu Casa de Sanatate se va semna, cel mai probabil, in luna aprilie.

Distribuie pe:
151 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad