Connect with us

Editorial

Benzina şi motorina se scumpesc din nou. Unde sunt protestatarii din benzinării?

Published

on

EDITORIAL Zilele trecute, televiziunile anunţau că benzina şi motorina s-au scumpit din nou. O altă ştire ne anunţa că odată cu introducerea accizei lui Ponta, preţul litrului de benzină va atinge pragul de 7 lei. După ce am văzut aceste ştiri, m-am întrebat: oare unde sunt protestatarii de prin benzinării?

În ianuarie 2011, vedeam în fiecare zi proteste prin benzinării. Inclusiv la Botoşani, câţiva tineri s-au organizat şi au pornit să protesteze prin benzinării. Alimentau după care ofereau benzinarilor pungi cu bani. De 10 şi 5 bani. Aveau de numărat angajaţii benzinăriilor ore întregi iar activitatea era blocată.

Şoferii botoşăneni au protestat în benzinării VIDEO FOTO

Majoritatea şoferilor apreciau genul acesta de proteste deoarece preţul unui litru de benzină atingea pragul psihologic de 5 lei. Din ianuarie 2011 şi până în prezent, pentru carburanţilor a tot crescut. Cu 5 bani, cu 10 bani. Uneori, scădea într-o zi cu 2 bani iar a doua zi creştea cu 10 bani. S-a ajuns ca un litru de benzină de 98-99 sau 100 să coste 6,3-6,5 lei, în funcţie de benzinărie. În afara ceşterilor de preţ ale benzinarilor pe care le vedem săptămânal, de la 1 aprilie vom avea nouă creştere semnificativă din cauza unei decizii aberante luată de guvernul. Astfel, litrul de benzina de 98,99 şi 100 va trece de 7 lei. Până acum, nu am văzut reacţii decât din partea mass-mediei în timp ce protestatarii de altă dată par foarte mulţumiţi.

În condiţiile în care nu vedem nici cea mai mică reacţie, fie veniturile oamenilor au crescut şi nu îi afectează prea mult o nouă creştere, fie protestele din 2011 au fost iniţiate de nişte politicieni care atunci erau în opoziţie iar astăzi sunt la putere.

Distribuie pe:
243 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad