Connect with us

Sanatate

Laboratorul de la Mavromati intra la finantare

Published

on

 

News Unul dintre cele mai moderne laboratoare din judetul Botosani va intra in contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate in acest an. In momentul de fata, analize se fac numai pentru bolnavii internati in spital din cauza ca laboratorul nu primeste inca fonduri de la Casa de Sanatate.

Si asta pentru ca acesta a primit acreditare in octombrie, 2013 si potrivit legii laboratorul poate fi finantat la urmatorul contract. Adica, in aprilie 2014, cand se va semna si contractul cu Spitalul Judetean.

"Anul trecut, in 2013 la jumatatea anului a fost acreditat si punctul din strada Marchian, motiv pentru care in anul 2014, la contractare nu va fi nicio problema,iar laboratorul Spitalului Judetean va intra in contract cu Casa de Asigurari", a spus Costel Lupascu, director Casa Judeteana de Sanatate.

La aceasta data, pentru ca nu se afla in contract cu casa, botosanenii care vin cu trimitere si vor sa faca anumite analize trebuie sa le plateasca. 

In incinta laboratului din strada Marchian functioneaza trei compartimente: biochimie, imunologie si hetamologie. O echipa de specialisti lucreaza cu aparatura performanta care poate furniza si sute de teste pe ora. 

La nivelul Spitalului Judetean de Urgenta mai functioneaza si alte doua laboratoare de analize. In 2014, acestea au primit de la casa de sanatate 46. 600 de lei.

Distribuie pe:
9 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad