Connect with us

Sanatate

Şi noi putem salva vieţi, nu numai îngerii! Donează 2% pentru SMURD

Published

on

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani în colaborare cu „Fundaţia pentru SMURD” derulează până pe 25 mai 2014, o campanie de informare a cetăţenilor judeţului cu privire la posibilitatea direcţionării a 2% din impozitul pe venit pentru susţinerea activităţii Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare.

SMURD Botoşani intervine pentru a salva viaţa cetăţenilor judeţului aflaţi în pericol (accidente rutiere, stopuri cardiace, infarcte de miocard, căzuţi de la înălţime, come, intoxicaţii grave, etc).

Din 16 decembrie 2010, când acest serviciu a devenit operaţional la Botoşani şi până în prezent, paramedicii au avut aproape 12.000 de  misiuni.

Începând cu luna septembrie a anului trecut, a devenit operaţional şi echipajul de terapie intensivă mobilă S.M.U.R.D, crescând astfel calitatea asistenţei medicale de urgenţă în judeţul Botoşani.

Botoşănenii care doresc, prin direcţionarea a 2% din impozitul pe care îl plătesc statului pentru salariile din 2013 sau alte venituri, să sprijine activitatea SMURD, pot completa şi trimite, până pe 25 mai 2014, DECLARAŢIA 230, dacă au venituri doar din salarii, sau DECLARAŢIA 200, dacă au venituri şi din alte surse (cedarea folosinţei bunurilor, drepturi de autor). Cei care nu cunosc suma corespunzătoare a 2% din impozit pot lăsa căsuţa necompletată, suma urmând a fi calculată de către organele fiscale.

Datele de completare a declaraţiilor:

Denumire entitate nonprofit: FUNDAŢIA PENTRU SMURD

Cod de identificare fiscală: 20177660

Cont bancar (IBAN): RO15 RNCB 0188 0848 0804 0001

Formularul se completează de mână, în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil. După completare, acesta poate fi depus direct sau trimis prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire) la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu.

Fondurile pe care dumneavoastră le direcţionaţi vor fi folosite pentru achiziţia de echipamente individuale de protecţie, de intervenţie, aparatură medicală sau pentru finanţarea unor proiecte destinate funcţionării eficiente a Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD).

Amănunte privind modalitatea de realizare a direcţionării a 2% din impozitul cetăţenilor pentru SMURD Botoşani pot fi găsite pe site-ul I.S.U. Botoşani www.isubotosani.ro sau al Fundaţiei pentru SMURD www.fundatiapentrusmurd.ro.

Un punct de informare privind posibilitatea direcţionării a 2% din impozitul pe venit pentru SMURD a fost amplasat la Uvertura Mall Botoşani. Locuitorii judeţului pot completa formularele puse la dispoziţie, pe care le pot depune în urna existentă. Fundaţia pentru SMURD este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în anul 2006, ca persoană juridică privată, non-profit, apolitică, independentă de orice altă instituţie sau persoană, română sau străină. Începând cu acest an, în urma unei decizii a Consiliului Director al Fundaţiei pentru SMURD, centrele ISU – SMURD la nivelul cărora vor fi colectate cele mai însemnate fonduri (raportat la numărul de locuitori) prin procedura de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit, vor fi recompensate cu premii în bani. Aceste sume vor putea fi folosite în cadrul unor proiecte destinate sprijinirii dezvoltării activităţii de intervenţie la nivel judeţean.

Totodată, vor fi premiate şi cele mai mari creşteri ale fondurilor strânse în cadrul campaniei 2%, înregistrate comparativ cu anul anterior.

Vă mulţumim pentru sprijin !

 

 

Distribuie pe:
98 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad