Connect with us

Evenimente

Țigări confiscate în Botoșani

Published

on

 

News Ieri,  ofiţeri din cadrul S.I.F. au identificat în piaţa centrală Botoşani un bărbat de 31 ani din mun. Botoșani, care deținea în vederea comercializării în autoturismul său cantitatea de 2.000 țigarete, respectiv 100 pachete țigarete, toate de proveniență Republica Moldova.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, faptă prev. și ped. de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006 modificată prin OUG 54/2010 iar cantitatea de 2.000 țigarete, în valoare de 1.100 lei  a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Cu aceeași ocazie, în urma activităților desfășurate pe linia prevenirii și combaterii traficului și comerțului ilicit cu țigarete de proveniență străină au mai fost constatate și aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 500 lei, fiind confiscate alte 51 pachete cu țigări (120 țigarete) de diferite mărci, de proveniență străină, identificate la comercializare, fără documente legale de proveniență.

Distribuie pe:
121 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad