Connect with us

Economic

Bunurile firmei un fost viceprimar au fost scoase la vânzare de Fisc

Published

on

Administraţia Finanţelor Publice Botoşani a scos la vânzare bunurile unei firme care a aparţinut unui fost viceprimar al municipiului. Este vorba de un ansamblu de bunuri mobile şi imobile care au fost scoase la vânzare cu preţul de 140.838 lei + TVA(31.491 euro + TVA).

Firma HIT-AG SRL a activat pe piaţa construcţiilor din Botoşani timp de mai mulţi ani. În perioada 2003-2007, fostul viceprimar Cătălin Alexa a ocupat funcţia de director tehnic la această firmă şi în acelaşi timp a fost acţionar. Acesta a renunţat la funcţia de director tehnic după care a renunţat şi la calitatea de acţionar deoarece a fost ales viceprimar al municipiului. În ultimii ani, cifra de afaceri a firmei HIT-AG a scăzut considerabil şi a acumulat datorii către bugetul statului. Administraţia Finanţelor Publice Botoşani a trecut la executare silită şi a scos la vânzare o clădire tip hală industrială, un pod rulant, o rigolă carosabilă-canalizare ape pluviale, o platformă betonată cu suprafaţa de 462,74 mp plus o altă platformă betonată de 1036,09 mp. Iniţial, bunurile au fost scoase la licitaţie cu preţul de 278.526 lei + TVA. Nefiind cumpărători, valoarea a scăzut la 140.838 lei + TVA.

„Eu nu mai am nicio legătură cu firma din momentul în care am preluat funcţia de viceprimar. Am fost acţionar şi director la această firmă dar când am preluat funcţia de viceprimar, m-am retras de la firmă. Din câte ştiu, firma este în procedură de faliment. Nu au mai fost lucrări. A fost şi o ţeapă de vreo trei miliarde. S-au acumulat datorii şi s-a ajuns în sitaţia asta”, ne-a spus Cătălin Alexa.

Distribuie pe:
16 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )