Connect with us

Politica

Roman se opune trecerii Staţiunii Popăuţi la Consiliul Judeţean

Published

on

News Deputatul Cristian Constantin Roman, de la Forța Civică, a cerut Parlamentului să nu voteze legea privind transferul Staţiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi, judeţul Botoşani, din subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice şi din domeniul public al statului în cel al Consiliului Judeţean Botoşani.

Parlamentarul botoșănean consideră că aceasta ar fi o lege cu dedicație în interesul unui grup de persoane influente din sfera puterii locale, care vor să-și creeze astfel pârghiile prin care să dispună după propriul plac de patrimoniul Stațiunii.

„Vreau să supun atenţiei un caz cât se poate de concret care priveşte o încercare de manipulare a Parlamentului României în favoarea unor oameni influenţi ai momentului.[…] Acest proiect de act normativ ascunde de fapt interesul unui grup restrâns de a acapara patrimoniul staţiunii, care este compus din aproape 1200 de hectare de teren agricol şi păşuni de cea mai bună calitate, o infrastructură de cercetare, birouri şi un sector de producţie organizat în ferme zootehnice şi vegetale. Este vorba despre o adevărată avere, gata să încapă pe mâinile unor băieţi deştepţi.

Şi, ca să vă lămuresc cam cât de multă cercetare vor să facă pe viitor respectivii, vă spun că, după ce şi-au impus deja controlul asupra managementul staţiunii, au renunţat la proiectele de cercetare, au concediat cercetătorii (ne permitem luxul să avem cercetători şomeri) şi au triplat datoriile unităţii.

Avem aşadar cel mai concret exemplu de lege cu dedicaţie, o manevră similară cu cea de la Brăila. Este un caz care, mai devreme sau mai târziu, va ajunge, cel mai probabil, în vizorul organelor de anchetă”, se arată în declarația susținută marți în Parlament de către deputatul de la Cristian Constantin Roman.

Distribuie pe:
8 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad