Connect with us

Cultura

Costume populare prezentate în faţa a zeci de persoane, preşedinte CJ şi parlamentari FOTO-VIDEO

Published

on

Primăria comunei Răchiţi a organizat un spectacol de prezentare a costumelor populare achiziţionate la sfârşitul anului trecut de la un meşter popular din Tg. Neamţ.

Gheorghe Iacob, primarul comunei Răchiţi, susţine că aceste costume au costat aproximativ 300 de milioane de lei vechi iar aceşti bani au provenit exclusiv din sponsorizări.

„Costumele au fost achiziţionate în decembrie 2013. Este vorba de 24 de costume. Le-am cumpărat de la Tg. Neamţ. Sunt cusute la mână, sunt inspirate din nişte costume vechi de peste 100 de ani care erau în zona Răchiţi. Am readus la viaţă vechile costume pe care le purtau bătrânii. A fost o comandă specială, ne-a costat 300 de milioane de lei vechi. Ne-au ajutat mai mulţi sponsori. Astăzi este primul spectacol cu aceste costume. De ansamblul comunei Răchiţi se ocupă părintele Caşcaval iar coregraf este domnul Mihai Fediuc. Eu mă ocup de asigurarea condiţiilor pentru a păstra tradiţia în comuna Răchiţi”, a spus Gheorghe Iacob. Pe scena căminului cultural a urcat ansamblul comunei Răchiţi care mai bine de o oră a susţinut un spectacol folcloric.

De la acest spectacol nu au lipsit prefectul, preşedintele Consiliului Judeţean şi parlamentarii.

Distribuie pe:
123 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad