Connect with us

Sanatate

Situatie critica la Spitalul Judetean de Urgenta

Published

on

News In momentul de fata, cea mai mare unitate medicala din judetul Botosani se afla intr-o situatie financiara disperata. Sumele alocate de Casa de Sanatate nu acopera cheltuielile Spitalului Judetean de Urgenta pentru ca este cu 13 la suta mai mic decat cel care ar trebui sa permita desfasurarea in bune conditii a activitatii medicale.

Banii distribuiti spitalului sunt suficenti doar pentru plata salariilor celor 2.200 de angajati care lucreaza in unitatea spitaliceasca. De aceea, managerul spitalului, Viorel Iliuta a mers la Bucuresti, la Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Sanatate pentru a cere suplimentarea fondurilor.

"Am explicat situatia spitalului si sper sa obtinem un sprijin mai consistent in asa fel incat sa putem desfasura activitatea. 

Bugetul cu care functionam in primele trei luni ale anului 2014 este media ultimelor 12 luni ale lui 2013 si este insuficient.  

Acum asiguram undeva la 86% din necesar, iar diferenta se acopera prin credit furnizor. 

Facem comenzi si o sa le onoram candva. Situatia este una tragica. Spitalul produce, cel putin in relatia cu Casa, venituri care acopera cu putin salariile, si nu vorbim de tichete de masa', a spus Viorel Iliuta, manager Spitalul Judetean de Urgenta.

Contractul cu Casa Judetean de Sanatate pentru bugetul din acest an se va semna cel mai probabil in luna aprilie. 

Atunci, sefii unitatii medicale trebuie sa solicite sumele necesare pentru ca spitalui sa poata functiona in conditii optime.

 

Distribuie pe:
90 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad