Connect with us

Politica

VIDEO Flutur a anunţat care sunt firmele de casă a PDL-ului

Published

on

News În ultima perioadă, primarul Ovidiu Portariuc a făcut tot felul de declaraţii cu privire la firmele de casă ale PDL-ului şi anunţa tot felul de dezvăluiri. În cursul zilei de astăzi, Cătălin Flutur a anunţat care sunt firmele de casă ale Partidului Decomocrat Liberal.

„Am văzut tot felul de declaraţii în care se spune: pun piciorul în prag şi stârpesc nu ştiu care corupţie şi grupurile de interese. Firmele de casă ale PDL-ului. Vreau să vă spun că firmele de casă ale PDL-ului se numesc ElectroAlfa, Elsaco, Conrec, Victor Construct, Aquaterm, Elpro sau City Net. Sunt aceleaşi firme care au lucrat şi în mandatele trecute. Sunt eligibili, sunt puternici şi ei câştigă licitaţiile. Domnul primar va face ordine cu aceste firme care lucrează totul în momentul de faţă, în municipiul Botoşani? Acum cu cine lucrează”, a declarat Cătălin Flutur.

 Cât priveşte mega scandalul de la DSPSA în care democrat liberalul Eugen Ţurcanu a dat contractul pentru proiectarea nocturnei unei firme de casă a PDL şi că valoarea investiţiei a ieşit cu mult mai mare, Cătălin Flutur a demontat acuzaţiile venite din partea lui Ovidiu Portariuc.

„Am văzut tot felul de consideraţii şi o luptă surdă în care se vorbeşte de firme de partid, contracte atribuite ilegal. Nu s-a cheltuit nimic pentru nocturnă. Este o sumă estimativă. Se lasă să se înţeleagă că s-au cheltuit 1,6 milioane de euro la nocturnă. Fals. Nu s-au cheltuit decât 17.000 de euro pentru proiectare. Asta înseamnă 1% din proiect în condiţiile în care în mod normal proiectarea este 3% din valoarea proiectului”, a spus Cătălin Flutur care a adăugat:

„În bugetul municipiului pe anul ăsta sunt prinşi doar 1,4 milioane de lei. Aici vorbim de un credit furnizor. Cel care va câştiga licitaţia va trebui să susţină lucrarea urmând ca municipalitatea să-i plătească în patru-cinci ani această investiţie. Nimeni nu are banii ăştia în buzunar şi se vor credita de la o bancă. Diferenţa de sume înseamnă dobânzi şi comisioane care se vor duce la banca care va finanţa constructorul”.

Distribuie pe:
9 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad