Connect with us

Sanatate

Raed Arafat a uitat promisiunile făcute la Botoşani. UPU de la Pediatrie a rămas fără finanţare de la Ministerul Sănătăţii

Published

on

News Desi in luna septembrie a anului trecut,  prezent la Botosani, Raed Araft a afirmat ca acest compartiment de primire urgente de la pediatrie va fi finantat direct de Ministerul Sanatatii, nu s-a concretizat nimic pana acum.

Initial, s-a spus ca Spitalul Judetean va scapa de aceasta corvoada in ianuarie, 2014.  Lucru care nu s-a intamplat, iar banii pentru medicamente si salariile celor 17 angajati de aici au fost dati tot din fondurile celei mai mari unitati medicale din judetul Botosani. 

Numai intr-o luna, spitalul aloca in jur de 100.000 de lei la acest compartiment. In anul 2013, de exemplu suma alocata s-a ridicat la 1, 3 milioane de lei, iar in 2012 la peste 900.000 de lei. Sefii de la Spitalul Judetean de Urgenta fac demersuri la nivel central pentru ca acest compartiment de urgente copii sa fie finantat de Ministerul Sanatii.

"Domnul Raed Arafat a promis ca aceasta problema va fi rezolvata la inceputul lunii ianuarie, 2014. Deocamdata nu exista buget ca atare nu pot sa va spun decat ca facem demersuri si dorim ca acest lucru sa se intample. Din pacate in cursul anului 2012 si in 2013 am finantat activitatea care trebuia finantata de la bugetul de stat din activitatea curenta a spitalului. Numai in anul 2013 am pierdut 13 miliarde de lei vechi", a declarat Viorel Iliuta, manager Spitalul Judetean de Urgenta.

Distribuie pe:
10 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad