Connect with us

Administratie

Ţurcanu: “Din cauza tronsoanelor de drum național blocate nu ni s-a permis accesul pe cele de care suntem noi responsabili”

Published

on

 

Comunicat Consiliul Județean Botoșani, prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, a depus toate eforturile pentru a deszăpezi drumurile județene blocate și pentru a aduce toată rețeaua de drumuri județene la un stadiu de circulație practicabil în condiții de iarnă.

Din cauza celor trei drumuri naționale blocate, respectiv DN 29 A Dorohoi- Darabani- Rădăuți Prut, DN 29 Botoșani- Săveni- Manoleasa și DN 24 C Rădăuți- Prut- Manoleasa, firmele responsabile de deszăpezirea drumurilor județene nu avut acces pe anumite sectoare de drum pentru a intra cu utilaje și a deszăpezi sau pentru a duce combustibil pentru alimentarea utilajelor aflate deja în zonele afectate. De asemenea, codul galben de viscol instituit pe tot parcursul weekendului a îngreunat și mai mult eforturile drumarilor de a reda circulației toate drumurile închise.

Luni dimineață a avut loc o ședință a factorilor responsabili la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri în cadrul căreia s-au analizat modalitățile optime de acționare pe drumurile județene în așa fel încât să se deblocheze în cel mai scurt timp toate tronsoanele de drum și să se circule în condiții normale de iarnă.

“Am deschis o parte din sectoarele de drum județean afectat și în cursul zilei de astăzi, cel târziu la noapte se va acționa în continuare cu toate utilajele pentru ca niciun drum județean să nu rămână închis. Cetățenii să înțeleagă că s-au depus toate eforturile pentru a deszăpezi căile de acces, însă din cauza tronsoanelor de drum național blocate nu ni s-a permis accesul pe cele de care suntem noi responsabili, adică drumurile județene”, a declarat Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean Botoșani.

În total, la ora actuală, se acționează cu 28 de utilaje, aparținând atât firmelor care au câștigat licitația pentru deszăpezirea drumurilor județene cât și Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani.

Distribuie pe:
172 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad