Connect with us

Administratie

Modern Calor va încasa mai puţini bani din vânzarea energiei electrice

Published

on

 

News Veniturile societăţii Modern Calor, din vânzarea energiei electrice, vor fi mai mici deoarece bonusul de cogenerare a scăzut cu 22 de lei pe megawatt.

Odată cu modernizarea CET-ului şi producerea de energie electrică se spera ca problemele financiare ale societăţii de termoficare să devină de domeniul trecutului. Deocamdată, lucrurile nu stau extraordinar. Bonusul de cogenerare a scăzut din acest an iar energia produsă şi vândută nu aduce veniturile aşteptate.

„Faţă de anii anteriori când bonusul de cogenerare era de 180 de lei, în 2014, bonusul a scăzut la 158 de lei pe megawat. Cât priveşte preţul energiei, acesta este dictat de piaţă pentru că nu mai avem contract reglementat de vânzare. Vindem energia în piaţă. Mergem în fiecare zi pe piaţă cu energia”, a spus Florin Sandu.

Modern Calor ar putea obţine venituri mult mai mari în cazul în care ar vinde energia electrică direct agenţilor economici din Botoşani. La ora actuală, vinde doar firmelor care au sedii sau puncte de lucru în apropierea CET-ului. Pentru a putea vinde unui număr mai mare de firme, Modern Calor ar trebui să facă o investiţie estimată la 25 de miliarde de lei vechi.

„În zona CET-ului vindem energie. La Elsaco, ElectroAlfa, Formens. Pentru alţi consumatori ar trebui să construim o staţie de 20 de kilowolţi. Am avut în plan să o construim în acest an dar sursele de finanţare nu ne permit. O astfel de investiţie costă în jur de 25 de miliarde şi nu avem aceşti bani. O avem în vedere în perioada următoare”, a mai precizat directorul general al Modern Calor.

Distribuie pe:
122 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad