Connect with us

Administratie

Cel mai mare proiect al lui Ţurcanu este în pericol

Published

on

 

News De câteva luni, preşedintele Consiliului Judeţean anunţă că în acest an va demara cel mai mare proiect de asfaltare al drumurilor, din ultimii 20 de ani. Proiectul constă în asfaltarea a peste 130 de kilometri de drum judeţean iar banii urmau să fie împrumutaţi.

În urmă cu câteva zile, Florin Ţurcanu a primit o veste mai puţin plăcută. BCR a impus nişte condiţii de neacceptat pentru prelungirea perioadei de graţie iar în aceste condiţii gradul de îndatorare al Consiliului Judeţean nu va permite accesarea unui nou credit.

„Am primit un răspuns de la BCR Bucureşti. Din punctul lor de vedere este pozitiv dar vor să modifice nişte clauze în contract. Eu nu sunt de acord pentru că acel contract a fost semnat în urma unei licitaţii şi nu poţi să modifici acum nişte clauze. Ei vor o dobândă mai mare şi nişte clauze mai dure la contract. Le-am explicat că avem intenţia de a colabora doar în limita legalităţii şi a contractului. Dacă nu vor fi de acord, asta înseamnă că nu mai prelungim perioada de graţie şi vom intra la rambursarea creditului începând din acest an”, a spus Florin Ţurcanu care a mai spus:

„Nu vom avea posibilitatea să angajăm alte credite pentru că gradul de îndatorare nu mai scade. Nu vom mai lua creditul pentru a implementa programul de asfaltare a drumurilor pietruite. Cred că voi trebui să modific soluţia şi să trecem pe modernizare, să pregătim proiectele pentru fonduri europene. Nu ştiu câte fonduri europene vom putea atrage. Avem foarte multe drumuri care trebuie modernizate. Judeţul nu mai poate face împrumut până în 2022. Eu nu am făcut niciun leu împrumut. Eu am vrut să găsesc variante pentru a implementa nişte proiecte”.

Distribuie pe:
1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad