Connect with us

Sanatate

Avalanşă de botoşăneni cu fracturi şi degerături la UPU

Published

on

News In weekend mai multi botosaneni au avut nevoie de asistenta medicala, dupa ce au cazut pe gheata si si-au fracturat mainile sau picioarele. Nu mai putin de 13 persoane au ajuns la Unitatea de Primire Urgenta, sapte dintre acestea fiind internate pe sectia de ortopedie a Spitalului Judetean.

Pe langa acestea, alte doua persoane au ajuns in stare critica in camera de garda dupa ce au suferit degeraturi la maini si picioare. Sunt de altfel primele cazuri de degeraturi din aceasta iarna la Botosani.

Unul dintre degerati a necesitat internare. Este cazul unui barbat de 35 de ani din judet, internat in sectia de chirurgie cu degeraturi de gradul I si II la mana. "Din cauza temperaturilor scazute si a conditiilor nefavorabile, mai multi botosaneni au ajuns in weekend la Unitatea de Primire Urgente. O parte au fost rezolvati de medicii de aici, iar altii au fost internati pe sectiile spitalului. Am avut si trei persoane fara adapost care au fost transferati catre sectia de psihiatrie. Sunt cu etiletism, tulburari de comportament si agitatie psihomotorie", a spus Ioan Asaftei, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

De altfel, alte doua persoane au necesitat ingrijiri dupa ce au suferit o entorsa. De cand iarna s-a instalat in judetul Botosani la spital au ajuns peste 50 de persoane cu fracturi la maini sau picioare. Deja sectia de ortopedie a unitatii medicale este supraglomerate de victimele ghetusului, iar medicii se asteapta ca numarul lor sa creasca, avand in vedere prognoza meteo.

Distribuie pe:
132 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad