Connect with us

Sanatate

Se anunţă concedieri la Mavromati. VEZI cine sunt vizaţi

Published

on

News Anul 2014 vine cu vesti proaste pentru o parte din angajatii de la Spitalul Judetean de Urgenta. În cazul în care Casa Nationala de Sanatate va aloca in acest an un buget asemanator cu cel de anul trecut la spital, sefii unitatii sunt nevoiti sa treaca la disponibilizari.

Vizati de concedieri sunt statisticienii, informaticienii, inginerii sau alti angajati care plimba hartiile dintr-un birou in altul. In acest sector lucreaza in momentul de fata 310 lucratori.

"Dupa caz, in functie de posibilitati, s-ar putea sa se ajunga si la disponibilizari, dar daca acest lucru se va intampla vor fi din zona administrativa. Si se va ajunge la concedieri in conditiile in care finantarea nu va fi buna. Daca nu reusim sa imbunatatim finantarea, spitalul nu mai poate functiona cu un deficit permanent", a declarat Viorel Iliuta, manager Spitalul Judetean de Urgenta

Sefii de la Consiliul Judetean sustin ca aceste disponibilizari se impun pentru ca mai bine de 80 la suta din banii primiti de la Casa de Sanatate se duc pe salariile angajatilor. 

"Sa nu mai angajeze cheltuieli mai mari decat veniturile pe care le au. Venituri au din doua surse: de la Casa Nationala prin contractul negociat sua din realizarea venitului propriu. Daca aceste lucruri vor functiona bine nu vom mai acumula datorii. Eu cred ca se poate impune la un moment dat si o reorganizare, fiind luat in calcul si restructurari, acolo unde sunt posibile", a declarat Florin Turcanu, presedinte Consiliul Judetean.

Deocamdată, scutiti de concedieri sunt medicii, asistentii si infirmierii. Personalul medical nu va fi afectat de aceasta masura pentru ca functioneaza la minim. In perioada urmatoare, reprezentantii unitatii medicale urmeaza sa ia o decizie. Managerul Viorel Iliuta inca nu a avansat o cifra a angajatilor din zona administrativa care vor deveni someri.

Distribuie pe:
95 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad