Connect with us

Economic

Platile cash, LIMITATE la 2.000 de lei pe zi

Published

on

News Guvernul a pregatit o ordonanta prin care plafoneaza platile in numerar intre persoane juridice. Concret, operaţiunile de încasări şi plăţi efectuate de persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, liber profesionişti, persoane fizice care desfăşoară activităţi în mod independent, asocieri şi alte entităţi fară personalitate juridică de la/către oricare din aceste categorii de persoane, se vor realiza numai prin instrumente de plată fără numerar, potrivit Curierului Naţional.

În categoria persoanelor juridice la care se refera actul normativ nu sunt incluse instituţiile de credit, instituţiile financiare nebancare şi entităţile care efectuează operaţiuni de schimb valutar, definite potrivit legii.        

Se vor mai putea efectua operaţiuni de încasări şi plăţi în numerar numai în limita unui plafon zilnic de 2.000 lei de la o persoană. In acelasi timp, încasările efectuate de către magazinele de tipul Cash&Carry, care sunt organizate  şi funcţionează în baza legislaţiei în vigoare, de la persoanele juridice se pot face în limita unui plafon zilnic de 10.000 lei de la o persoană.

Derogari

Plafoanele limită prevăzute de prezenta ordonanţă nu se aplică pentru o serie de operaţiuni. Este vorba de depunerile în conturile persoanelor juridice, deschise la instituţiile de credit.  Cheltuielile de deplasare în interes de serviciu, în limita sumelor cuvenite pentru plata transportului, a diurnei, a indemnizaţiei şi a cazării pe timpul deplasării, precum şi a cheltuielilor neprevăzute, efectuate în acest sens, au si ele derogare.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
114 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad