Connect with us

Economic

Valeriu Iftime: „Avem o previziune pe 2014 şi nu arată cu nimic mai rău ca 2013”

Published

on

News Oamenii de afaceri botoşăneni sunt optimişti în ceea ce priveşte activitatea economică în 2014. Ei consideră că 2014 nu va fi mai rău decât 2013 dar susţin că alegerile europarlamentare şi prezidenţiale, programate în acest an, vor avea o influenţă asupra economiei. 

„Un an cu alegeri are specificul lui şi în general noi vrem să dăm vina pe ceva. Dacă nu merge, e vinovat cineva. Guvernul, alegerile, Europa, Rusia, America. Ne-am dori să fie un an normal, într-o stare un pic diferită aşa cum este România. Am avut criză şi am ieşit bine în anii 2008-2009. A fost un an electoral mai complicat cu alegeri locale, parlamentare. Am ieşit şi din acel an. Noi avem o previziune pe 2014 şi nu arată cu nimic mai rău ca 2013. Nu e uşor, nu e simplu. Este o luptă, o stare de alertă şi trebuie să-ţi găseşti oportunităţi”, a spus Valeriu Iftie care a adăugat:

„Alegerile europarlamentare… 80% din poporul român nu înţelege ce e cu ele. Nu înţeleg de ce l-am ales eu pe Becali sau Vadim să fie europarlamentar. Sau pe Elena Băsescu. Sunt glume de îl apucă râsul pe orice copil. Alegerile prezidenţiale sunt importante şi o să se bată tot anul. O să fie o anumită stare de tulburări”.

Mulţi bani pentru eficienţă energetică

Valeriu Iftime nu îşi face griji în ceea ce priveşte activitatea companiei pe care o conduce. El spune că are multe contracte în derulare şi unele care sunt în faza de licitaţii. Din estimările făcute, Elsaco va avea în acest an o cifră de afaceri de aproximativ 50 de milioane de euro.

„În eficienţă energetică sunt şi vor fi foarte mulţi bani. Sunt bani în Europa şi în America pentru astfel de domenii. A consuma mai eficient la acelaşi confort este o grijă pe care o acordă toată lumea. Există o piaţă. Trebuie să ai competenţă, ambiţie, ştiinţă. Nu mă plâng. Sunt multe contracte semnate, sunt licitaţii în desfăşurare. Nicăieri în lume nu este ceva sigur de pe un an pe altul. Piaţa este într-o dinamică continuă, mai apare un producător, un jucător, un importator”, a mai afirmat omul de afaceri botoşănean.

Distribuie pe:
87 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad