Connect with us

Sanatate

Spitalul Judeţean supraaglomerat. Pacienţii stau câte doi în pat

Published

on

 

News Sectiile celui mai mare spital din judetul Botosani au fost umplute pana la refuz de bolnavi. Pacientii stau cate doi in pat, iar asistentele si medicii abia daca mai au loc prin saloane.

Numarul internarilor este in crestere si din cauza temperaturilor nepotrivite pentru luna ianuarie care influenteaza negativ organismul. De altfel, multi dintre pacienti nu merg la medicul de familie cand au dureri, boala se agraveaza si in final sfarsesc pe patul de spital. Majoritatea sectiilor din Spitalul Judetean de Urgenta sunt supraaglomerate de bolnavi. Exista si cate 80 sau 90 de pacienti la 60 de paturi.
"Se intampla din cauza faptului ca oamenii neglijeaza prezentarile in sistemul de sanatate si le lasa de obicei dupa sarbatori. Atunci se acutizeaza niste afectiuni si oamenii au nevoie de spitalizare. Intotdeauna, luna ianuarie in toate spitalele din Romania este una plina", a spus Viorel Iliuta, manager Spitalul Judetean de Urgenta.
Medicii sunt siguri ca internarile vor ramane la fel si in saptamanile urmatoare. In Spitalul Judetean de Urgenta sunt internati acum peste 500 de bolnavi.

Distribuie pe:
118 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad