Connect with us

Economic

Cine nu produce, nu primeşte salariu. VEZI ce reguli a impus Nechifor la Staţiunea Popăuţi

Published

on

News Directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi susţine că a achitat datoriile către furnizori şi a plătit în mare parte salariile restante. În schimb, el a luat şi o serie de măsuri care nu sunt pe placul tuturor angajaţilor.

Ionică Nechifor, directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi susţine că în ultima perioadă cercetătorii nu au mai avut prea multe proiecte iar salariile lor au fost suportate din activitatea de producţie. „Până acum au fost foarte multe proiecte. Cercetătorii nu s-au finanţat din producţie ci din proiectele care au fost în derulare. Acele proiecte s-au terminat în urmă cu trei ani. În ultimii trei ani a mai fost un proiect dar cu o sumă foarte mică şi nu asigură salariile cercetătorilor. Din producţie nu putem susţine toţi cercetătorii”, a spus Ionică Nechifor care a mai precizat că a schimbat politica de salarizare.

„Am schimbat politica. Cel care lucrează în producţie să fie susţinut din producţie iar cel din cercetare să fie susţinut din proiecte şi din ce crează el. Surplusul din producţie vrem să îl folosim pentru investiţii şi nu pentru plata salariilor. Am avut o înţelegere cu cercetătorii. Am plătit toate restanţele către furnizori, am achitat salariile celor şi producţie şi am plătit parţial salariile cercetătorilor. Restanţele mari sunt la trei cercetători care au plecat în şomaj. Am oprit patru cercetători pe care să-i pot plăti. Vreau să-i implic şi în producţie astfel încât să-i putem plăti”, a afirmat directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi.

Distribuie pe:
88 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad