Connect with us

Educatie

Investiţii de peste 15 miliarde de lei în şcolile din Pomârla. ARATĂ MAI BINE DECÂT UNELE DIN BOTOŞANI GALERIE FOTO

Published

on

News Primăria comunei Pomârla a acordat o atenţie foarte mare unităţilor de învăţământ. Din fonduri europene, din sponsorizări şi bani din bugetul local s-au investit peste 15 miliarde de lei vechi în şcolile şi grădiniţele din această comună.

Şcolile şi grădiniţele modernizate arată mai bine decât unele unităţi de învăţământ din Botoşani. Au centrală proprie, apă, canalizare, mobilier nou şi spaţii de joacă. Unele au fost modernizate cu fonduri europene iar altele din sponsorizări. Ambasada SUA a modernizat şcoala din Racovăţ iar o fundaţie din Italia a construit o grădiniţă în Pomârla.

„La fiecare şcoală şi grădiniţă s-au investit câte aproximativ patru miliarde lei vechi. La liceu am investit circa două miliarde în grupurile sanitare şi instalaţia de apă. Cea de la Racovăţ a costat 3,5 miliarde şi a fost făcută de Ambasada Americii, grădiniţa din lemn a costat 100.000 de euro şi a fost făcută de italieni. În total, în ultimii şase ani s-au investit peste 15 miliarde de lei în şcoli şi grădiniţe. Avem autorizaţie sanitară pentru toate unităţile de învăţământ cu excepţia şcolii din Pomârla. În perioada următoare vom rezolva şi aici problema apei şi vom obţine autorizaţie sanitară”, ne-a spus Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla.

Fost profesor la Liceului Anastasie Başotă, Dumitru Chelariu susţine că educaţia a fost o prioritate pentru el din momentul în care a fost ales primar.   

„Nu poţi face rabat de la problema şcolară. Pe data de 15 septembrie copiii vin la şcoală. Ei trebuie să înceapă cursurile. Nu putem lăsa copii în frig sau fără apă. Uitam şi de teren de sport şi de toate dacă nu aveam şcolile şi grădiniţele în regulă”, a adăugat Dumitru Chelariu.

Primarul comunei Pomârla susţine că la ora actuală a mai rămas de rezolvat problema şcolii cu clasele I-IV din Pomârla care funcţionează într-o clădire foarte veche. De asemenea, el speră ca în următorii ani să reabiliteze clădirea liceului Anastasie Başotă.

Distribuie pe:
95 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad