Connect with us

Politica

Senatorul PSD Doina Federovici: Personalul didactic auxiliar va beneficia de decontarea cheltuielilor pentru navetă

Published

on

 

News Personalul didactic auxiliar va beneficia de decontarea cheltuielilor pentru navetă. Propunerea legislativă pentru modificarea art.105, alin.(2), lit.f) din Legea nr.1/2011 a Educaţiei Naţionale a fost aprobată în plenul Senatului cu o largă majoritate. Alături de senatorul Doina Federovici,  iniţiativa legislativă s-a bucurat de susţinerea Ecaterinei Andronescu şi a  Gabrielei Firea.

Astfel, odată cu publicarea legii în Monitorul Oficial, personalul didactic auxiliar va putea să îşi deconteze cheltuielile cu naveta.Iniţiatorii subliniază că în Legea Educaţiei Naţionale era prevăzut că decontarea cheltuielilor pentru navetă se efectuează doar pentru cadrele didactice, în această denumire generică nefiind inclus şi personalul didactic auxiliar. A devenit astfel imperios necesar ca şi personalul auxiliar să beneficieze de aceleaşi drepturi.

“Personalul didactic auxiliar, categorie neinclusă în Legea Educației, este destul de numeros la nivelul întregii ţări, iar cheltuielile cu transportul nu sunt deloc nesemnificative, putând ajunge şi la 300-400 de lei lunar, în condiţiile în care media salariului acestei categorii profesionale este de 1000 de lei. Acest lucru a fost o nedreptate și consider că a fost un vot important iar de acum toate cadrele didactice auxiliare vor beneficia de acești bani pentru transport” a declarat senatorul Doina Federovici.

Chiar dacă legea nu a fost aprobată de Camera Deputatilor, în acest caz Senatul a fost camera decizională. Legea a fost trimisă spre promulgare Preşedintelui României.

Acest proiect devenit lege este al treilea act normativ aprobat de Parlament la care senatorul Doina Federovici a fost initiator.

 

Distribuie pe:
12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad