Connect with us

Politica

Senatorul PSD Doina Federovici: „Guvernul a alocat astazi 87 de milioane de lei pentru plata drepturilor insotitorilor persoanelor cu dizabilitati”

Published

on

 

News Guvernul a aprobat in sedinta de astazi alocarea a 87 de milioane de lei pentru plata drepturilor insotitorilor persoanelor cu dizabilitati.

„In urma cu doua saptamani, am adresat o intrebare ministrului finantelor publice, domnul Daniel Chitoiu, prin care sesizam situatia fondurilor insuficiente pentru plata asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav si a indemnizatiilor lunare a acestora. Intrebarea a avut la baza solicitarile primarilor de pe raza judetului Botosani care se aflau in imposibilitatea acordarii acestor sume, situatiile fiind diferite: o parte aveau sumele necesare dar nu aveau plafon de salarii- acest aspect fiind rezolvat saptamana trecuta, cealalta parte neavand fondurile necesare pentru plata acestor drepturi. In urma analizei efectuate pe baza conturilor de executie la data de 31 octombrie 2013, a nivelului maxim al cheltuielilor de personal pe unitati administrativ – teritoriale ale judetului Botosani si solicitarilor unitatilor administrativ – teritoriale privind asigurarea necesarului pana la finele anului 2013 s-a contatat ca necesarul pentru judetul Botosani este de 5500 mii lei. Aceste aspecte au fost aduse la cunostinta primului ministru Victor Ponta care s-a implicat persoanl in rezolvarea acestei situatii extrem de sensibile. Am certitudinea ca, in urma acestei alocari stabilite in sedinta de astazi e Executivului, se vor putea achita integral aceste drepturi restante si curente ale asistentilor si a indemnizatiilor cuvenite persoanelor cu handicap din judetul Botosani” a declarat senatorul PSD Doina Federovici.

Tot in sedinta de astazi, Guvernul a alocat 75 de milioane de lei Ministerului Afacerilor Interne – „ultimele datorii de pe vremea domnului Boc”, pentru plata uniformelor şi alte 40 de milioane de lei care vor merge către Ministerul Educaţiei Naţionale.

Distribuie pe:
86 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad