Connect with us

Educatie

Peste 70 de campanii de informare în şcoli

Published

on

 

News De la începutul anului şcolar, jandarmii botoşăneni au fost prezenţi în instituţiile de învăţământ preuniversitar din localităţile Botoşani, Dorohoi, Darabani, Săveni, Văculeşti, Brăeşti şi Ipoteşti, unde au desfăşurat peste 70 de activităţi de informare a elevilor, în cadrul primei etape din campania de informare ,  prevenire  şi  dialog social ,,Jandarmeria pe înţelesul tuturor”, care se se intitulează “Stop violenţei şi discriminării în şcoli! Indiferenţa doare!”.

Scopul campaniei este apropierea faţă de cetăţeni, informarea acestora cu privire la misiunile pe care jandarmii le execută, precum şi modul în care Jandarmeria asigură respectarea legii, contribuind la menţinerea unei stări de ordine şi siguranţă, necesară bunei desfăşurări a activităţilor cotidiene.

Obiectivul principal al activităţilor executate în această perioadă este informarea elevilor în ceea ce priveşte prevenirea violenţei în mediul şcolar, cât şi în afara acestuia, prin dobândirea unor cunoştinţe referitoare la consecinţele săvârşirii faptelor antisociale asociate violenţei, consumului de droguri şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, informarea elevilor în sensul cunoaşterii legislaţiei şi a riscurilor la care se supun în cazul încălcării acesteia.

Jandarmii le-au explicat elevilor cum trebuie să se comporte  în diverse situaţii conflictuale, i-au sfătuit pe aceştia să le evite şi să manifeste un comportament mai tolerant faţă de colegii lor. Totodată, a fost evidenţiată preocuparea instituţiei pentru asigurarea unui climat de normalitate pentru elevi şi cadre didactice.

Distribuie pe:
11 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad