Connect with us

Editorial

S-a terminat cu voleiul, s-a terminat cu handbalul. Urmează fotbalul?

Published

on

EDITORIAL Botoşaniul riscă să rămână în scurt timp fără sport de performanţă la nivelul seniorilor din cauza indiferenţei autorităţilor locale. Cu voleiul de performanţă s-a terminat. La fel s-a întâmplat şi cu handbalul. A mai rămas fotbalul care nici acesta nu o duce prea bine. Bani puţini, investiţii minime în bazele sportive dar în schimb… multe promisiuni.

Cătălin Buhăianu a înfiinţat în urmă cu câţiva ani o echipă de volei pe care a dus-o până în prima ligă. A fost aproape de a se clasa pe un loc de cupele europene. Nu a reuşit şi a urmat declinul. În acest moment, Botoşaniul nu mai are volei de performanţă.

În vara acestui an, Relu Tîrzioru a avut ambiţia de a face handbal de performanţă la Botoşani. A discutat cu autorităţile locale şi judeţene şi a primit multe promisiuni. De parcă nu ar fi fost politician, Relu Tîrzioru a crezul în acest promisiuni. Echipa Handbal Club Municipal Botoşani nu a beneficiat de susţinerea promisă şi handbalul a avut soarta voleiului. Deşi fenomenul handbalistic începea să prindă din ce în ce mai mult, numărul spectatorilor era în creştere, acest lucru nu a contat pentru autorităţi.

În acest moment, a mai rămas doar FC Botoşani dar nici această echipă nu o duce prea bine. Suma alocată susţinerii echipei în 2013 a fost cea mai mică din ultimii ani. Nici pentru 2014 veştile nu sunt mai bune. În plus, primăria ar trebui să investească aproximativ un milion de euro pentru ca stadionul Municipal să îndeplinească toate condiţiile cerute în liga I. Unele persoane din anturajul executivului primăriei spun că oamenii care conduc acum municipiul Botoşani nu sunt prea hotărâţi să facă această investiţie şi că ar prefera ca echipa să retrogradeze în liga a II-a. Retrogradarea în liga a II-a ar face ca Botoşaniul să rămână fără fotbal. Cu siguranţă nu ar mai fi nici măcar Liga a II-a. Cornel Şfaiţer a anunţat că nu mai rămâne în fotbal dacă echipa retrogradează iar Valeriu Iftime nu ar mai avea nicio motivaţie să cheltuiască banii în acest fenomen.

Dacă reprezentanţii primăriei şi Consiliului Judeţean vor continua să-şi manifeste dezinteresul faţă de sport, Botoşaniul nu va mai conta la nivel naţional. Aceşti oameni încă nu realizează că imaginea făcută de FC Botoşani, Pro Volei, HCM Botoşani, de halterofili, luptători sau atleţi a fost mult mai eficientă decât toate campaniile şi acţiunile lor pe care cheltuiesc sume uriaşe.

Marea problemă este că nu se face absolut nimic nici pentru sportul juvenil. Baza sportivă de la LPS este lăsată în paragină de ani de zile dar în schimb sunt multe promisiuni, terenuri de fotbal nu sunt şi din păcate nu mai există nici acele maidane. Sport de performanţă riscăm să nu mai avem în scurt timp iar viitorul este nu sună deloc bine. 

Distribuie pe:
110 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad