Connect with us

Auto

Vicepreşedinte CA Dacia: Timbrul de mediu a distrus piaţa auto. Este un dezastru

Published

on


 

News Constructorii de automobile susţin că timbrul de mediu a distrus piaţa auto locală, exportul fiind singurul segment care a salvat vânzările de maşini din ultimii ani.

Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie Dacia, a precizat că vânzările de autoturisme noi au scăzut puternic în ultimii ani.

"Piaţa este catastrofală. Este un dezastru. Singurul lucru care ne-a salvat a fost exportul. Cu 80.000 de maşini vândute în 2012 comparativ cu 351.000 în 2007 nu poate fi făcută o comparaţie. Nu sunt duşmanul celor care vând maşini second-hand, dar nu mă pot împăca cu această realitate criminal. Cum să ţii 2 producători într-o ţară al căror loc pe piaţa se duce sub 11", a spus Stroe, potrivit Capital.

"Acest timbru de mediu ne-a distrus. Ştiu că unele decizii sunt politice, dar cum să încurajezi dezvoltarea când ai o piaţă care nu spune nimic", a adăugat preşedintele ANCOM.

La finele lunii iunie, Stroe preciza că ponderea vânzărilor pe piaţa internă de maşini produse în România a ajuns la un nivel îngrijorător de redus, caz unic în lume pentru un stat unde există producţie auto.

"Din 337.000 maşini produse în România, doar 8,7% s-au vândut pe piaţa locală, faţă de 28% în Franţa, 27% în Germania şi alte ţări din Europa şi nu numai. Este un procentaj catastrofal. Nu ştiu până unde mai poate merge piaţa. Nu există o altă ţară în lume care produce masini şi care vinde atât de puţin pe piaţa locală", a arătat Stroe, citat de Mediafax.

Sursa: Gândul.info

Distribuie pe:
122 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )