Connect with us

Auto

Un german a parcurs un milion de kilometri la volanul unei Skoda Fabia

Published

on

News Afinitatea pentru un brand sau pentru o singură maşină poate fi dusă la extrem. O dovedeşte un german, Peter Kirchhoff, din mica localitate Sprockhovel, care şi-a arătat ataşamentul faţă de Fabia sa vreme de 13 ani. Neamţul se laudă cu un milion de kilometri parcurşi la bordul modelului Skoda, cumpărat în data de 3 iulie a anului 2000.

În momentul ridicării de la sediul dealerului, maşina avea doar 11 kilometri. De atunci şi până la cei un milion de kilometri parcurşi, germanul a notat meticulos fiecare călătorie, precum şi costurile exploatării.

Pentru a atinge numărul record de kilometri şi a sărbători cum se cuvine, Peter Kirchhoff a plănuit o călătorie la Muzeul Skoda din Mlada Boleslav Cehia. Distanţa a fost calculată cu atenţie pentru ca cei 999.999 de kilometri să se înregistreze chiar în momentul în care maşina sa va păşi în curtea muzeului constructorului ceh. Oficialii Skoda l-au întâmpinat cu urale şi i-au promis un loc în colecţia muzeului.

Echipată cu un motor diesel de 1.9 litri, Fabia argintie a germanului atingea 500.000 de kilometri în 2007. Succesul longevităţii nu este un secret. Germanul a făcut la timp toate reviziile şi a respectat cu sfinţenie cerinţele constructorului ceh. Potrivit atelierului care a asigurat reparaţia maşinii în toată această perioadă, evacuarea, motorul şi transmisia sunt originale, instalate din fabrică.

Citeşte mai mult pe: Autobis.ro

Distribuie pe:
90 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad