Connect with us

Auto

Cinci trucuri prin care prelungeşti viaţa maşinii tale

Published

on

 

News Toată lumea ar vrea să dea cât mai puţini bani pe reparaţii. Vă prezentăm cinci trucuri care ar trebui să prelungească viaţa maşinii.

Fii răbdător în perioada „rodajului”. Toţi producătorii auto recomandă ca, atunci când ai cumpărat o maşină, pe o perioadă de cel puţin 1.000 de kilometrii să menajezi pe cât posibil maşina. Această menajare se referă la regimul de turaţii al motorului, fapt care se reflectă evident în viteza maşinii. De asemenea, se referă la kilogramele suplimentare pe care le pui pe maşină.
Este foarte important ca în această perioadă să nu depăşiţi o anumită valoare a turaţiei motorului, valoare care de regulă este specificată de fiecare producător în funcţie de motorizarea pentru care aţi optat.

În perioada „rodajului” este indicat să nu lăsaţi motorul la ralanti pentru perioade lungi de tip. Totul fiind nou şi nerodat există posibilitatea ca uleiul să nu ajungă la toate componentele în mişcare. Din punct de vedere al acceleraţiilor este recomandat să fiţi gentili cu pedala de acceleraţie.
Cumpăraţi carburanţi de calitate.Este de evitat alimentarea maşinii de la benzinării „obscure” sau de la staţiile de la care observaţi modificări în comportamentul motorului, de exemplu propulsorul nu „trage” aşa cum ar trebui. După cum bine se ştie combustibilul încă mai este amestecat cu diverse „lucruri” care nu ar trebui să se regăsească în „seva” maşinii. Este foarte important ca atunci când vedeţi că o cisternă alimentează rezervoarele staţiei de carburant ar fi indicat să reveniţi a doua zi sau să mergeţi la altă benzinărie. De ce? Răspunsul este foarte simplu. În momentul în care rezervoarele sunt umplute există riscul ca sedimentele de pe fundul acestora să se pună în mişcare şi să ajungă în rezervorul tău.

Citeste mai mult pe Promotor

Distribuie pe:
10 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad