Connect with us

Auto

Volkswagen anunţă oficial rechemarea a peste 384.000 de vehicule

Published

on

News Grupul german Volkswagen a anunţat oficial, miercuri, rechemarea a 384.181 de vehicule de pe piaţa chineză, pentru remedierea unei defecţiuni la cutiile de viteză, care săptămâna trecută a fost subiectul unei emisiuni de televiziune cu audienţă mare, relatează AFP.

 "În cazuri rare, o defecţiune electrică poate provoca oprirea alimentării cu electricitate a maşinilor aflate în mers", se arată într-un comunicat al VW, care precizează că direcţia şi sistemul de frânare nu sunt afectate de această problemă.

Vehiculele vizate de campania de rechemări, fabricate în perioada decembrie 2008-începutul lunii martie 2013, sunt modele importate, precum Audi A3, şi altele asamblate în China, cum sunt Volkswagen Magotan şi Passat, conform autorităţii chineze pentru supravegherea calităţii produselor.

Autoritatea a ajuns la concluzia, după o investigaţie de un an, că sistemul cutiei de viteză DSG fabricat de grupului german, care nu necesită ambreiaj, poate provoca pene de motor şi riscuri ascunse pentru siguranţă.

Grupul german a precizat că va înlocui gratuit componentele defecte ale cutiilor de viteză.

VW, cel mai mare constructor auto european, a vândut anul trecut 2,8 milioane de vehicule pe piaţa chineză, în creştere cu 25% faţă de anul precedent, la o producţie de 2,6 milioane de unităţi în China.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
118 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad