Connect with us

Auto

GHID de vânzare şi cumpărare de maşini rulate

Published

on

Maşinile second-hand atrag multă lume prin preţul lor scăzut, precum şi datorită faptului că deprecierea în timp este mai mică decât a maşinilor noi. Vă punem la dispoziţie un ghid de vânzare şi cumpărare a maşinilor rulate, care să vă ajute să le vindeţi mai scump şi să le cumpăraţi mai ieftin.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi atunci când doriţi să vindeţi sau să cumpăraţi o maşină la mâna a doua este să calculaţi, din păcate, taxa auto – sau timbrul de mediu, aşa cum îi spune acum. Folosiţi calculatorul de timbru de mediu pentru a vedea cât trebuie plătit statului pentru maşina în cauză (îl actualizăm luni, după normele noi). Dacă o vindeţi, veţi putea comunica acest element-cheie cumpărătorului. Dacă o cumpăraţi, veţi încerca să deduceţi acest cost din preţul total al maşinii. Abia apoi puteţi purcede la a calcula preţul corect şi la a negocia

Cum calculezi cât costă o maşină second hand

Ca regulă generală, valoarea unei maşini noi se prăbuşeşte încă din momentul în care s-a ieşit cu ea pe poarta dealerului cu cel puţin 10%. Devalorizarea sa poate fi şi de până la 30% în primul an, continuând apoi să scadă cu 5-8% pe an – dacă este fabricată în Germania, cu mai puţin, dacă este fabricată în Italia sau Franţa, cu mai mult. Tot ca regulă generală, o maşină de trei ani vechime ar trebui să coste, în funcţie şi de kilometraj şi de dotări, 50% din preţul uneia noi.

Citestemai mult pe Promotor

Distribuie pe:
1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad