Connect with us

Auto

Eco-tichet în valoare de 12.000 lei, oferit ca stimulent pentru achiziţia de maşini electrice

Published

on

News Ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul a aprobat noua taxă auto, celebrul timbru de mediu, aduce o premieră importantă pentru amatorii de maşini electrice sau de orice alt tip, cu emisii zero.

Aceştia vor primi o reducere acordată sub forma unui eco-tichet în valoare de 12.000 de lei, echivalentul unei sume de aproximativ 2.500 de euro.

Cuantumul noului eco-tichet va fi dedus direct din preţul final pe care clienţii cu înclinaţii ecologiste îl vor achita pentru achiziţia unui automobil nepoluant. Modalitatea exactă de acordare a eco-tichetelor va fi clarificată însă abia odată cu publicarea normelor metodologice de aplicare a timbrului de mediu.

Odată cu acordarea noilor eco-tichete, maşinile electrice vor deveni mai accesibile ca oricând, reducerea preţurilor de achiziţie urmând să crească gradul de popularitate, dar şi de atractivitate, al acestui tip de autovehicule prietenoase cu mediul. Executivul îşi propune astfel să stimuleze creşterea parcului de maşini nepoluante, primul sprijin concret acordat producătorilor şi iubitorilor de maşini electrice, în lipsa unui plan de investiţii în infrastructura necesară utilizării cotidiene a unui astfel de automobil.

Prime dedicate clienţilor care optează pentru vehicule electrice sunt oferite de câţiva ani în Statele Unite, dar şi în câteva ţări membre UE, printre care şi Franţa. Stimulentele nu au reuşit însă să impulsioneze suficient de mult piaţa de profil, anul trecut fiind livrate mai puţin de 50.000 de maşini electrice la nivel global.

Reducerile de 2.500 de euro vor fi acordate din 15 martie, odată cu intrarea în vigoare a noului timbru de mediu.

Sursa: Autobis.ro

Distribuie pe:
178 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad