Connect with us

Auto

Chevrolet lansează Spark electric la Salonul de la Geneva

Published

on

News Introdus în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, în toamna anului trecut, noul Chevrolet Spark electric îşi va face debutul şi în Europa.

Constructorul american a decis să nu limiteze producţia mezinului cu emisii zero doar la piaţa din Statele Unite, aşa că o versiune europeană va fi expusă luna viitoare în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Dezvoltată pe actuala generaţie Spark, noua versiune electrică se foloseşte de aproximativ 75% din componentele trenului propulsor regăsit pe Volt şi pe celelalte modele ecologice din lista Chevrolet. Potrivit comunicatului oficial, motorul şi bateria sunt cele mai avansate componente de acest gen create până acum de General Motors.

Propulsorul este unul electric, capabil să genereze o putere totală de 130 de cai şi un cuplu motor impresionant, de 542 de Nm, livrat uniform. Un asemenea bagaj de resurse este suficient pentru a propulsa micul Spark electric de la 0 la 100 de km/h în 8.5 secunde. Unitatea este ţinută în viaţă de un pachet de baterii litiu-ion cu o capacitate de 20 kWh, amplasat sub bancheta din spate şi, într-o mică măsură, în portbagaj.

Încărcarea sa se va putea face fie de la o priză normală, fie de la un alimentator rapid. Când se alege varianta rapidă, alimentarea bateriei cu 80% energie se face în doar 20 de minute. În mod normal însă, de la o priză de uz casnic, Spark EV va avea nevoie de 6 până la 8 ore pentru a se încărca. Bateria a fost testată de-a lungul a 200.000 de ore, în diverse condiţii de funcţionare. Tocmai de aceea Chevrolet este dispus să ofere opt ani garanţie sau 160.000 de kilometri pentru bateria litiu-ion.

Citeşte mai mult pe Autobis.ro

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad