Connect with us

Editorial

Ciobanul face treabă iar „neamţul” doar promisiuni

Published

on

Editorial După alegerile locale din luna iunie, mulţi dintre locuitorii municipiului Botoşani erau sceptici în ceea ce îl priveşte pe Florin Ţurcanu. Că e cioban, că nu ştie să vorbească… Mai degrabă erau erau optimişti vis-a-vis de Ovidiu Portariuc. E tânăr, are un plan, anunţa sosirea investitorilor americani şi nemţi plus multe alte promisiuni.

După două luni şi ceva vedem că lucrurile stau exact invers. „Neamţul”, aşa cum apărea pe afişele electorale, doar a vorbit iar la capitolul realizări are un festival făcut cu bani din bugetul municipiului şi al judeţului. În rest… doar promisiuni. Mai nou, ne-a spus că mai vrea o perioadă de graţie de vreo trei luni. Ca să ce? Să pregătească spectacolul de Revelion? Cică aşa e la americani. Un primar ales are şase luni perioadă de graţie în care nimeni nu îl critică şi nu îl întreabă de realizări. Poate că aşa o fi dar în cele şase luni acel primar din America mai face câte ceva pe când în Botoşani nu se întâmplă nimic pozitiv. Se ocupă doar de lucruri minore. Vrea să pună scaune în refugiile de tramvai, să înfiinţeze cluburi ale pensionarilor şi se laudă cu proiectele demarate de fosta administraţie precum consolidarea şi modernizarea clădirii Teatrului Mihai Eminescu.

Nu acelaşi lucru îl putem spune despre Florin Ţurcanu. Are multe defecte dar în schimb are şi o calitate: vrea să facă şi se implică. Spre deosebire de Portariuc şi-a luat în echipa sa vreo câţiva oameni care se pricep. Merge aproape săptămânal la Bucureşti, are tot felul de discuţii şi lucrurile încep să se mişte. Au venit vreo 700 de milioane de lei vechi în judeţul Botoşani. Constructorii şi-au recuperat o parte din bani pentru lucrările executate. A început plombarea gropilor de pe drumurile judeţene. Face presiuni pe cei de la Bucureşti pentru a obţine anul viitor banii necesari lucrărilor la drumurile Botoşani-Tg. Frumos şi Botoşani-Suceava. Lucrurile se mişcă şi se mişcă mai bine decât în mandatul lui Ţâbuleac. Să sperăm că nu este doar acel entuziasm de început şi că va dura patru ani.   

Mai citeşte:

Portariuc a devenit primarul pensionarilor şi al festivalurilor

Distribuie pe:
153 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad