17.3 C
Botoșani
marți, 27 septembrie 2022

200 de tone de material antiderapant împrăştiat în municipiul Botoşani. „Nu au fost evenimente rutiere de un impact deosebit”

iarna-strada-botosani2

Viscolul din week-end-ul trecut a creat probleme inclusiv în municipiul Botoşani. Reprezentanţii Urban Serv susţin că nu au fost luaţi prin surprindere dar în acelaşi timp au avut probleme din cauza viscolului. Din acest motiv, inclusiv pe străzile principale din municipiu s-a circulat destul de greu.

„A fost o zi mai puţin plăcută. Viscolul a fost puternic în oraş şi în afara oraşului şi ne-a îngreunat intervenţiile. Sâmbătă noaptea, duminică, noaptea trecută s-a intervenit cu utilajele Urban Serv. De astăzi se intervine cu un buldo de capacitate mare în principalele intersecţii din Botoşani. Împreună cu Poliţia Locală am stabilit programul iar în orele următoare vom lua toate intersecţiile mari din Botoşani şi le vom decongestiona. Vom depune în primă fază zăpada pe spaţiul verde urmând a vedea dacă se pune problema transportului zăpezii în afara oraşului”, a declarat Simion Drelciuc, directorul general al Urban Serv, adăugând:

„Din informaţiile pe care le am, nu au fost evenimente rutiere de un impact deosebit. Marea majoritate a şoferilor au înţeles că se circulă în condiţii de iarnă, au adaptat viteza la condiţiile existente”.

Angajaţii Urban Serv au solicitat sprijinul Poliţiei Locale pentru a dirija circulaţia în timp ce se intervine. În acelaşi timp, reprezentanţii Urban Serv au luat în calcul blocarea unor străzi pentru a putea curăţa zăpada până la bordură.

„Deocamdată vom face un program, împreună cu Poliţia Locală şi să apelăm la cetăţeni, ca pe anumite străzi unde sunt multe maşini parcate, să ne permită deszăpezirea. Chiar şi cu tractoare şi utilaje vechi, se fac lucrările care trebuiesc făcute. Noi avem de gând să facem investiţii dar când ai contract pe patru ani şi nu eşti sigur de viitorul lui, nu poţi face investiţii mari pentru a avea o dotare la cerinţele europene”, a mai precizat directorul general al Urban Serv.

iarna-strada-botosani1 iarna-strada-botosani

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA