20.1 C
Botoșani
luni, 17 iunie 2024

200 de copii au făcut ceea ce Urban Serv nu este în stare să facă deși încasează sume uriașe din bugetul local

Peste două sute de copii și tineri au spus DA campaniei „Strada nu e scrumieră” și au venit, marți, 30 iulie, ora 17.00, la monumentul 1907 de lângă parcul “Mihai Eminescu” pentru a strânge mucurile de țigară lăsate pe jos de oamenii certați cu bunul simț.

Acțiunea organizată de Centrul de voluntariat B.O.M.D. al Asociației Buzzmedia și Facefood România și-a propus, dincolo de curățenia generală a parcului de chiștoacele aruncate la întâmplare, și conștientizarea oamenilor cu privire la poluarea pe care o producem dacă nu aruncăm mucurile de la țigări în locurile special amenajate.

Acțiunea a fost posibilă datorită Facefood România care a adus limonadă și suc pentru tineri. Sticlele de apă au fost oferite la căsuța baloanelor de Florin Curteanu, mănușile și sacii de gunoi au venit de la Side din Suceava, iar tricourile și șepcile cu inscripția campaniei au fost oferite cu ajutorul Griff Botoșani.

Copiii și tinerii prezenți au format grupuri de câte 8-10 persoane, fiecăruia revenindu-i câte o zonă din parcul mare al orașului. Cu mănuși pe mâini, aceștia au strâns mucurile găsite în saci sau în diferite pet-uri aduse de acasă. Au adunat câteva kilograme bune de chiștoace. Lor li s-a alăturat și primarul municipiului Botoșani Cătălin Flutur care a venit la monument pentru a-i încuraja. Edilul s-a alăturat și el unui grup de tineri strângând cu aceștia mucurile de țigară.

Ploaia torențială nu i-a speriat pe tinerii prezenți, nu puțini  fiind aceia care s-au încumetat și au strâns chiar și sub stropii reci. Ba chiar, după ce ploaia s-a oprit și soarele a ieșit dintre nori, copiii și tinerii prezenți au luat la curățat de mucurile de țigară și alte zone din oraș.

La final, în Facefood, toți copiii și tinerii participanți au primit diplome de participare la această acțiune.

Este a treia acțiune a tinerilor de la Centrul de voluntariat B.O.M.D de când acesta a fost înființat în cadrul proiectului „Concursul de jurnalism pentru copii  și adolescenți Botoșani, orașul meu drag” realizat de AsociațiaBuzzmedia, cu sprijinulPrimărieiși al Consiliului Local Botoșani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA