16.4 C
Botoșani
vineri, 14 iunie 2024

2 ianuarie 2016: Festivalul Căluţului la pensiunea Cai de Vis din Vf. Câmpului

vf campului festivalul caiutilor (22)

În a doua zi din 2016, pensiunea Cai de Vis, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Cultură Botoşani, vor organiza a patra ediţie a Festivalului Căluţului, un eveniment la care vor participa formaţii de datini şi obiceiuri de iarnă din mai multe zone ale judeţului Botoşani.

În acest an, omul de afaceri Valeriu Iftime s-a ocupat în mod special de organizarea festivalului şi spune că deşi nu a făcut o promovare pe canalele media sau pe reţelele de socializare, se aşteaptă la un număr mult mai mare de oameni comparativ cu ediţiile precedente.

“Este a patra ediţie a festivalului şi a doua în format nou. Ţin foarte mult să-l permanentizez din mai multe motive. Unul este dorinţa oamenilor de menţine cât mai mult starea asta de sărbătoare şi din acest motiv organizez pe 2 ianuarie. Sunt formaţii diferite, cu origini diferite, costume, jocuri diferite. La Cai de Vis nu poţi face decât Festivalul Căiuţului. Eu vreau să explicăm oamenilor originea, tipul de costum, ce semnifică jocul, de unde vine. Sunt obiceiuri care merită păstrate şi sunt foarte mulţi oameni intersaţi să vină. Eu nu am invitat pe nimeni dar estimez că vor veni câteva mii de oameni. Vreau să fie un festival mai bine organizat, va fi şi o prezentare a cailor mei. Am un cal care este campion şi care a câştigat din nou un turneu naţional. Merită şi el să demonstrez ce înseamnă să faci săriturila obstacole”, ne-a declarat Valeriu Iftime.

Omul de afaceri botoşănean intenţionează ca acest festival să devină unul naţional în câţiva ani. La următoarele ediţii, vor fi invitaţi din judeţele Moldovei după care se va încerca realizarea unui festival de mare aploare.

“Dacă lucrurile vor decurge cum îmi doresc, cu siguranţă va deveni peste câţiva ani un festival naţional. Problema este de distanţă, de cazare. În afara celor şase-şapte camera pe care le am la pensiune, nu sunt locuri de cazare în zonă. Mai e complicat pentru că festivalul îl organizăm după Anul Nou. Ideea este de a selecta şi de a aduce pe cei mai buni. Nu vrem să aducem două formaţii care se aseamănă. Cu siguranţă, festivalul se va extinde an de an”, a adăugat Valeriu Iftime.

Mai citeşte:

Festivalul Căiuţilor la Moşia Cai de Vis de la Vf. Câmpului. Spectacol cu cai şi căiuţi, sute de spectatori şi promisiunea că va urma un festival naţional GALERIE FOTO-VIDEO

vf campului festivalul caiutilor (1) vf campului festivalul caiutilor (10) vf campului festivalul caiutilor (12) vf campului festivalul caiutilor (15) vf campului festivalul caiutilor (19) vf campului festivalul caiutilor (25) vf campului festivalul caiutilor (27) vf campului festivalul caiutilor (30) vf campului festivalul caiutilor (38)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA