1.9 C
Botoșani
miercuri, 7 decembrie 2022

19 situaţii de urgenţă în ultimele 24 de ore

incendiu strada codrului botosani, isu, pompieri (4)

În ultimele 24 de ore, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină în 19 situaţii de urgenţă. Este vorba de trei incendii, o misiune de asigurare a măsurilor p.s.i. la aterizarea/decolarea elicopterului SMURD, trei alte intervenţii (transport persoane, înlăturare pericol de incendiu) şi 12intervenţii pentru acordarea primului ajutor medical.

Pe timpul intervenţiilor au fost salvate/asistate 12 persoane. Totodată, au fost protejate de foc bunuri materiale în valoare de cca. 200.000 lei.

În urma situaţiilor de urgenţă s-au înregistrat pagube materiale în valoare de aproximativ 5.000lei.

Cele mai mari pagube s-au înregistrat în urma incendiului produs în gospodăria unui localnic din satul Dumbrăviţa, comuna Ibăneşti. Generat, cel mai probabil, din cauza unei sobe supraîncălzite, incendiul a cuprins, atât bunurile din interiorul unei bucătării, cât şi acoperişul anexei, existând riscul ca flăcările să se extindă la adăpostul de animale.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost solicitat să intervină pentru stingerea incendiului puţin după ora 01.00. Spre locul indicat s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale cu apă şi spumă.

Pentru stingerea incendiului au intervenit 13 pompieri militari şi voluntari, mai bine de o oră. Pagubele au fost estimate la cca. 5.000 lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de cca. 100.000 lei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA