28.3 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

18 tineri participă timp de o lună la misiuni alături de jandarmii botoşăneni

jandarmi sediu

În perioada 08 iunie – 07 iulie, 18 elevi din anul I al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi ,,Petru Rareș” Fălticeni vor executa primul lor stagiu de practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani.

Pentru a se familiariza în mod direct cu provocările meseriei pe care și-au ales-o, elevii (16 băieți și două fete) vor participa la misiuni de ordine publică împreună cu echipaje de jandarmi, în municipiile Botoșani, Dorohoi și în orașul Săveni.

Viitorii subofițeri vor avea ocazia să pună în practică noțiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs, iar la final vor fi apreciați cu calificative pentru activitatea desfășurată, care vor fi transmise unității de învățământ.

Pe întreaga perioadă de desfășurare a stagiului de practică, elevii vor fi îndrumați de tutori jandarmi cu experiență în activitatea profesională și vor executa împreună cu aceștia misiunile specifice, acordându-se o atenție deosebită caracterului formativ și complementar al practicii.

Până la data la care ne aflăm, 101 tineri botoșăneni și-au manifestat opțiunea de a se înscrie pentru examenul de admitere 2015 la instituția militară care școlarizează subofițeri jandarmi.

Dosarele de candidat mai pot fi depuse până la data de 07 august a.c., iar cei interesați pot afla condițiile obligatorii de participare pe site-ul inspectoratului : www.jandarmeriabotosani.ro.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA