33.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Staţiunea Popăuţi a fost supusă unui control al Curţii de Conturi. VEZI ce s-a constatat

popautistatiune

Reprezentanţii Curţii de Conturi au verificat activitatea Staţunii de Cercetare Popăuţi  din perioada 2012-2014. Ţinând cont că au fost mai multe reclamaţii şi sesizări, cei de la Curtea de Conturi au fost mult mai atenţi şi au verificat mai multe aspecte din activitatea staţiunii.

Ionică Nechifor, directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi, spune că principala problemă constată a fost neîndeplinirea unor măsuri dispuse la precendul control, efectuat în decembrie 2011.

„Pe parcursul verificărilor, cei de la Curtea de Conturi şi-au dat seama că activitatea staţiunii este cu totul alta. Au constatat o creştere din punct de vedere financiar. La un moment dat chiar au spus că este contrar faţă de informaţiile pe care le aveau din reclamaţiile şi sesizările primite. Au verificat activitatea din perioada 2012-2014. Staţiunea avea de îndeplinit câteva decizii în urma controlului din decembrie 2011. Nu s-au îndeplinit la timp. În 2013 când am venit la staţiune am început să remediez din problemele constatate. Din 15 decizii de a reglementa anumite aspecte, am soluţionat 9, 5 le-am soluţionat parţial iar una nu se poate rezolva. Aveam de recuperat o sumă de bani de la o societate care este dizolvată, administratorul nu mai este în ţară. Au făcut un control la sânge, au cubat cerealele, au cubat lemnul, au verificat tot”, a spus Ionică Nechifor.

Cât priveşte situaţia economică din ultimii doi ani, Nechifor spune că inclusiv reprezentanţii Curţii de Conturi au recunoscut că au crescut veniturile iar staţiunea nu mai înregistrează pierderi.

„Cel mai important lucru pentru mine este că inclusiv cei de la Curtea de Conturi au spus că se observă o revenire a staţiunii. Au fost nişte pierderi în 2014, de 84.000 de lei, dar acestea vin din penalităţile la datoriile acumulate de fosta conducere, la bugetul statului. Având în vedere că în luna ianuarie au mai intrat în contul staţiunii sume aferente anului 2014, pot spune că am încheiat anul trecut fără datorii”, a adăugat directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA