Urban Serv a pregătit 15 utilaje cu care va interveni pentru deszăpezirea străzilor şi trotuarelor din municipiul Botoşani. În plus, Urban Serv va apela la trei firme de construcţii care dispun de camioane pentru transportul zăpezii în afara municipiului.
„Toate utilajele pe care le vom utiliza au fost într-un progam de reparaţii şi pregătire anterior lunii octombrie. Am avut prima intervenţie în noaptea de vinerea trecută când a căzut lapovită şi zăpadă pe teritoriul municipiului Botoşani. Am împăştiat material antiderapant la intrările în oraş unde sunt pante. Am intervenit cu un singur utilaj. La ora actuală avem 15 utilaje pentru intervenţii pe perioada iernii”, a spus Simion Drelciuc, directorul general al Urban Serv.
Cât priveşte materialul antiderapant, reprezentanţii Urban Serv spun că au semnat contractele cu furnizorii şi că au deja în magazii o cantitate suficientă pentru a interveni.
„Avem contracte cu principalii furnizori de material antiderapant. Avem contract cu salina de la Tg. Ocna. De asemenea, avemcontracte pentru nisip, clorură de calciu şi inhibitor. În momentul acesta, avem în magaziile Urban Serv material antiderapant pentru două-trei săptămâni dar contractele le avem încheiate cu livrări ritmice”, a mai precizat directorul Urban Serv.
La fel ca în anii trecuţi, Urban Serv va încheia contracte cu firmele din municipiul Botoşani care au camioane şi pot transporta zăpada la periferia municipiului.
„Avem în derulare procedurile pentru contractarea operaţiunilor de transport cu încă trei firme. Dacă se impune, să putem apela la firmele care au remorci de mare capacitate şi utilaje cu care să putem încărca zăpada într-un timp scurt. Transportul zăpezii din oraş se face numai la comanda autorităţii publice locale”, a conchis Drelciuc.
Iarna trecută, deszăpezirea străzilor şi trotuarelor din municipiul Botoşani au costat 19 miliarde de lei vechi.