12.9 C
Botoșani
vineri, 24 martie 2023

136 de milioane de lei pentru drumul Botoșani – Tg. Frumos

În bugetul aprobat pentru acest an s-au prevăzut toți banii pentru finalizarea lucrărilor la drumul Botoșani – Tg. Frumos. Este vorba de 136 de milioane de lei, 96 de milioane lei fiind fonduri nerambursabile iar diferența este asigurată din bugetul statului.

Potrivit senatorului Cristian Achiței, în județul Botoșani trebuie refăcut primul kilometru din zona Lebăda, trebuie făcută consolidarea din zona Zosin, podul de la Buda, sensul giratoriu și cele două poduri din Flămânzi și podul de la Frumușica.

O problemă rămâne zona cu alunecări de teren dintre județul Botoșani și județul Iași. “Zona dintre județe rămâne cea mai complicată. Se vor face niște expertize pentru a vedea zonele cu alunecări de teren. Studiul de fezabilitate a fost făcut în 2015, a urmat toată epopeea cu licitații anulate, ani pierduți. S-a ajuns în 2023, la 8 ani de la realizarea studiilor geotehnice, iar în zona de alunecări pământul nu prea stă să ne aștepte. S-ar părea că nu prea mai bate planșa cu terenul. Se fac niște analize, dacă zonele de consolidare trebuie extinse. Eu îmi doresc ca deciziile să se ia repede astfel încât să se finalizeze contractul”, a precizat senatorul Cristian Achiței.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA