130 de tineri din Republica Moldova vin în tabără la Agafton

0
519

tabara agafton

Astăzi, Directia pentru Sport si Tineret Botosani isi deschide portile pentru a gazdui programul de toamna al taberelor “ARC“. În cadrul programului de tabere “ARC” toamna 2015, un număr de 130 de tineri din Republica Moldova  din Chișinău si Bălți, vor fi găzduiți  în perioada 27 octombrie – 01 noiembrie, la Centrul de agrement Codrii de Aramă, județul Botoșani.

„În taberele „ARC”, tinerii români din întreaga lume, au, mai întâi de toate, ocazia să vorbească limba română și să își îmbogățească cunoștințele privind istoria, cultura și civilizația românească, apoi, au ocazia să se cunoască și să se recunoască în calitate de reprezentanți ai aceleiași comunități de limbă cultură și spiritualitate. Din 1999, când a fost lansat, programul de tabere „ARC” a beneficiat de aprecierea reprezentanților comunităților românești de peste hotare, care au solicitat în mod consecvent continuarea și chiar dezvoltarea acestuia”..

Participanţii vor fi selectaţi prin intermediul misiunii diplomatice, în baza îndeplinirii condiţiilor obligatorii de asumare a identităţii culturale românești şi participare pentru prima dată la programul „ARC”.

Tinerii care vor participa au cunoştinţe de bază a limbii române, rezultate bune la învăţătură, inclusiv la olimpiade și concursuri naționale și internaționale, sau au aptitudini deosebite în domenii precum  muzică, arte plastice, sport și s-au remarcat prin promovarea identităţii româneşti.

Toate acţiunile care vor fi desfăşurate pe parcursul proiectului se vor axa pe dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba română, informarea tinerilor asupra istoriei românilor şi aprofundarea cunoştinţelor de cultură şi civilizaţie românească.