23.6 C
Botoșani
duminică, 28 mai 2023

112 miliarde pentru 24 de primării din judeţul Botoşani

bani masinanumarat

Cu trei luni înainte de alegerile prezidenţiale, Guvernul a alocat 112 miliarde de lei pentru judeţul Botoşani. De aceşti bani vor beneficia un număr de 24 de primării care au avut în total 31 de proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării, condus de Liviu Dragnea.

La prima vedere, suma alocată judeţului Botoşani pare destul de consistentă dar în realitate ea nu înseamnă nici măcar 10% din necesar astfel încât să se finalizeze toate cele 31 de proiecte. Practic, primăriile vor trebui să organizeze licitaţiile, să înceapă lucrările după care să aştepte o nouă tranşă de bani pentru a putea continua.

Senatorul PSD Doina Federovici susţine că atât Victor Ponta cât şi Liviu Dragnea au promis că toate cele 31 de proiecte vor fi finalizate în termen de trei ani.

„Au fost semnate 31 de proiecte aferente a 24 de unităţi administrativ-teritoriale. Vorbim aici de infrastructura rutieră, un sediu nou pentru primăria Ştefăneşti şi un centru cultural în oraşul Săveni. Cele 31 de proiecte au o valoare totală de peste 1.554 de miliarde de lei vechi. La momentul semnării contractelor s-a alocat suma de 112 miliarde, aproape 10% din suma necesară. Sperăm ca această sumă să acopere în primă fază necesarul pentru achiziţia publică şi chiar pentru începerea lucrărilor. De acum, totul depinde de primari. Dacă ei se mişcă repede, lucrările pot începe. Sperăm că nu vor fi foarte multe contestaţii la licitaţiile care se vor organiza. Orice proiect semnat se va derula pe parcursul a trei ani. Atât premierul cât şi Liviu Dragnea şi-au luat angajamentul că aceste investiţii vor fi finalizate în următorii trei ani. Mai mult, au făcut o solicitare cître ceilalţi primari, să întocmească proiecte bune şi să le depună la minister”, a precizat Doina Federovici.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA