-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

100 de familii din comuna Roma vor primi bani sau materiale de construcţie

roma birliga gheorghe, asiminicesei mihai

Primăria comunei Roma a găsit o soluţie reparatorie pentru locuitorii afectaţi în urma modernizării unui drum. În urma asfaltării şi amenajării şanţurilor, locuitorii din aproximativ 100 de gospodării nu mai puteau ieşi din curţi cu maşinile sau căruţele.

Reprezentanţii primăriei spun că au discutat cu oamenii şi au găsit o soluţie de rezolvare a problemei. Ministerul Dezvoltării a aprobat includerea acestor podeţe în proiect iar firma care a câştigat licitaţia pentru modernizarea drumului urmează să le construiască. În cazul celor care deja şi-au amenajat podeţe, primăria le va deconta sau le va oferi materiale de construcţie.

„Drumul Roma – Dimăcheni este realizat în proporţie de 30%. Este vorba de 9,1 kilometri. Pe o distanţă de doi kilometri s-au turnat deja două straturi de asfalt, s-au efectutat şanţurile. Acum lucrăm la documentaţia pentru includerea podeţelor de acces în curţile cetăţenilor. Am discutat cu cei de la Ministerul Dezvoltării şi ne-au asigurat că putem include aceste podeţe în proiect pentru că este domeniul public. Sunt aproape 100 de podeţe mari şi mici. O mare parte dintre cetăţeni şi-au făcut aceste podeţe. Am fost la fiecare casă, am discutat cu cetăţenii. Acolo unde şi-au construit deja podeţe, le vom da contravaloarea materialelor sau chiar materialele folosite”, ne-a spus Mihai Asiminicesei, viceprimarul comunei Roma.

În cursul anului viitor, primăria Roma va mai moderniza încă două drumuri. Este vorba de un drum cu o lungime de 6,2 kilometri şi încă unul de un kilometru.

„Suntem în faza de atribuire a lucrării, pe Ordonanţa 28, a drumului comunal Roma – Cotârgaci. Este vorba de un drum cu o lungime de 6,2 kilometri. Face legătura între drumul judeţean 296 şi localitatea Cotârgaci. Sperăm să reuşim atribuirea în această lună iar în primăvară să înceapă lucrările. Avem alocate două miliarde de lei vechi prin hotărâre de guvern. De asemenea, vom asfalta drumul către primărie. Este vorba de un kilometru, avem banii iar în primăvară vor începe lucrările”, a precizat viceprimarul comunei Roma care a adăugat că tot anul viitor se vor face reparaţii capitale la căminul cultural Cotârgaci şi vor fi reabilitate două şcoli.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA